Coaching - Massage & Zwangerschapsbegeleiding

Over mij

Ik ben Meander van Leeuwen. Meander is een slinger in de rivier. De stroom van het leven volgen. Na een lange tijd heb ik mijn stroom weer terug gevonden en geniet ik van wat het leven brengt.

Met twinkel ogen en een gevuld hart ga ik graag verbindingen aan. Een duizendpoot, die van uitdagingen houdt, van wereld koken, een tikkeltje bijzonder en origineel creatief is. De afgelopen jaren heb ik veel tijd en energie in mezelf geïnvesteerd en heb ik verschillende technieken en manieren ervaren die bijdragen aan ontwikkeling en heling. 

Vanaf 2002 ben ik werkzaam als obstetrie verpleegkundige op de kraamafdeling. Het begeleiden en coachen rondom nieuw leven is voor mij zo puur en het mooiste wat er is. Maar doordat ik merk dat sommige aspecten van mijn huidige werkzaamheden te ver gaan afstaan van mijn eigen pad heb ik besloten om mij meer te richten op individuele coaching. Het is mijn kracht om persoonlijke aandacht te geven en zeer nauwkeurig samen op zoek te gaan naar de schat die in een ieder verborgen ligt. Om vervolgens deze innerlijke wijsheid om te zetten naar een gewenste situatie.

Het volgen van een driejarige Essentie Coaching opleiding heeft er mede voor gezorgd dat ik weer echt mijn hart kan volgen. Bij Essentie coaching staat het Zijn centraal. Allerlei vormen van bewustwording worden aangesproken. Het zorgt ervoor dat je opener, krachtiger en meer afgestemd wordt in je aanwezigheid en je handelen. Je vergroot je authenticiteit en je stuurkracht. Het direct ervaren neemt een grote plaats in. Dit gebruik ik in mijn coaching. Voelen wat er echt is. Het denken – voelen – willen, kunnen op miraculeuze wijze oude patronen doorbreken.

Woorden die op dit moment voor mij van toepassing zijn:

Hartsverlangen, mijn dromen en wensen achterna, waarin ik de auteur ben van mijn leven met een open hart.

Veerkracht, zo zacht als een veer, totaal in mijn kracht.

Her-inneren; diep in mezelf, wie ben ik in essentie?


Ook heb ik zelf mogen ervaren dat gedragspatronen verbonden zijn met wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Ik ben op allerlei gebieden een ervaringsdeskundige. Zo heb ik jaren in een toxische relatie geleefd. Waar ik het meest van heb geleerd is om mijn zelfsturend vermogen te kunnen aanspreken en om weer de stroom van mijn eigen leven te volgen. 

Mijn missie is dan ook om vrouwen in het moederschap te begeleiden die toe zijn aan ontspanning,  vertrouwen in zichzelf en die hun verlangen willen gaan leven. 

Logo

Labyrinten hebben een grote aantrekkingskracht op mij. Het naar binnen gaan in je hart en je eigen weg volgen. Alle pijn en angst durven aankijken om vervolgens te kunnen loslaten door het naar buiten treden.
Alleen door echt bij jezelf stil te staan en thuis te komen, zul je dieper bij je eigen waarheid komen.

Het woord labyrint komt van het Latijnse woord ‘labor-intus’, het innerlijk werk. Wie de smalle gang naar binnen gaat , zal de innerlijke weg volgen. Onderweg word je meerdere keren langs het midden gevoerd. Telkens als je denkt dat je er bent , neemt het een onverwachtse wending. Je vastberadenheid en doorzettingsvermogen worden beproefd. De oude labyrinten werden gebruikt om de slingerbeweging, de meandering, tussen geboorte en dood weer te geven. De slingerende heenreis naar het midden wordt gekenmerkt door loslaten. Je mag je hoofd vrij maken van de dagelijkse beslommeringen en gedachtes. Het verblijf in het midden van het labyrint staat voor ontvangen. Je stelt je open vanuit rust voor nieuwe inzichten. Hier in het centrum vindt ook de confrontatie plaats. De terugtocht gebruik je om hetgeen je ontvangen hebt een plek te geven.

Ik heb mij laten inspireren door het hart labyrint.

Mijn grote dank gaat uit naar Marco Faasen die dit logo ontworpen heeft: www.marcofaasen.nl


 

The labyrinth awaits our discovery, for it will guide us through the troubles of our lives to the grand mysterious patterns that shape the web of creation. It will lead us towards the Source and eventually guide us home. (Uit: Lauren Artress-Walking a Sacred Path)

Willeke

Zomer 2021 kreeg ik van twee lieve buurvrouwen een zwangerschapsmassage bij Meander cadeau. Wat een superorigineel verjaardagscadeau. Ondanks dat dit niet mijn eerste zwangerschap was, had ik mezelf al die andere zwangerschappen nooit de rust gegund om ook maar iets van echte zelfzorg aan dat zwangere lijf te geven. Toen mijn verlof zich aandiende maakte ik een afspraak om de bon te verzilveren. Bij 38 weken bezocht ik de massagepraktijk. Het bleek een prachtige ruimte, ideaal qua temperatuur en heerlijk geurend. Meander ontving mij hartelijk met een kop thee en een fijn gesprek waarin ik de ruimte kreeg iets meer over mijzelf, mijn zwangerschap en mijn gestel te vertellen. Wat ik leuk vond, was dat Meander als verlosverpleegkundige enorm ervaren is in het begeleiden van zwangere vrouwen. De massage zelf was zalig. Even volledig tot rust komen dankzij de warme aanrakingen van Meander. Vooral rug en benen hebben het in die laatste weken van de zwangerschap zwaar. Even geen zwaartekracht voelen maar juist met volle aandacht het lichaam verzorgen. Het was een ervaring die ik iedere zwangere gun. Heerlijk om zoiets te geven of te krijgen net voor de bevalling.

Nina
Tijdens mijn relatie heb ik verschillende coachingsgesprekken gehad. De combinatie met  massage sessies zorgde ervoor dat ik heel dichtbij mezelf kwam. Hierdoor kreeg ik meer grip en kon ik het leven weer aan. 

Ilse

Jou magische handen hebben er voor gezorgd dat ik mezelf nu op nummer 1 zet. Met zoveel liefde en aandacht ga jij te werk. 
Vooral de bekkenmassage heeft bij mij gezorgd dat ik veel soepeler ben en ik een heleboel los kon laten.