Eekhoorn

Mijn leven heeft zo een andere wending gemaakt. Van het altijd maar overleven, jaren lang alleen voor mijn kinderen zorgen, fulltime werken, iedere dag spanning in mijn lijf voelen en maar doordenderen; naar een intense dankbaarheid voor het prachtige leven. Het voelt zoveel krachtiger om met de stroom van mijn eigen leven mee te gaan en echt voelen wat ik wil en nodig heb. Om te vertrouwen op mezelf, op de mensen om mij heen en op het leven. Ik ben er klaar voor, laat maar komen die verandering!

Verwonderd door twee eekhoorns die ik tijdens mijn vakantie vlak voor mijn voeten zag. Achter elkaar aanrennend de boom in ,plagerig verstoppen en razendsnel van tak tot tak de boomtoppen in. Het intrigeerde me enorm die kleine snelle mooie roestbruine zachte beestjes. Ik kwam erachter dat de manier van leven van de eekhoorn veel overeenkomsten heeft met mijn eigen leven. De vrijheid tegemoet, de sprong durven maken, vertrouwen op mezelf, uit mijn comfortzone komen, in balans zijn en op de toekomst voorbereid zijn.
Eekhoorns zijn razendsnel, niet alleen in hun denken, maar ook in hun intuïtief denken. Ze zijn vlug, schuw, maar tegelijkertijd nieuwsgierig. Humm, grappig, voel wel een verbondenheid met het krachtige diertje.

Een hele lange voorbereidingsperiode op een nieuwe fase maakt steeds meer plaat voor echte realisatie. Van jaren lange zeer nauwkeurige overdenkingen, wikken en wegen, merk ik steeds meer dat ik niets anders kan doen dan mijn hart te volgen. Dit is precies wat ik wil, er gewoon zijn voor de ander, in mijn eigen kracht. Het brengt ook spanning me zich mee. Mezelf helemaal bloot geven en letterlijk zichtbaar worden voor de hele wereld. Ben ik niet te apart? Een vraag die ik mezelf al mijn hele leven heb gesteld. Steeds meer besef ik, dat ik het echt op mijn eigen manier wil doen. Dit hoort zo bij mij.

Huppakee, ik ga gewoon de eekhoorn achterna, waag de sprong, de sprong naar vrijheid, de wijde wereld in.